АВТОПОЗДРАВ !
Хепи бърд дей
не се смей,
а вземи и го изпей.
Защото днеска е за мен
ден щастлив _ необикновен
ДЕН РОЖДЕН !
Годините да крия няма
като някоя мадама,
на 80 годинки кръгли ставам
и всекиму ги пожелавам,
а кой до кога - тука няма ред
да съм жив, да съм здрав и с БОГА напред
а,дали има бог един ГОСПОД знае
но и той мълчи и си трае
така е!!!
Че живота нещо ни отнема,
но и нещо той ни дава,
днеска мисля, че е време
равносметка да направя.
Ей, назад като се вглеждам,
абе, лошо не изглеждам:
Жена млада - нова лада
и две деца вежливи,
да са здрави - да са живи,
а дали съм аз баща им
можем само да гадаем,
но пред близки и познати
викаха ми тати!?!
Нежната ми половинка
със която кротко спинках
доста якичка си беше
сто килца тежеше.
Бе и в ханша обемиста
но,пък скопостна и чиста
и готвачка бе чудесна
ама,хич не беше лесна!!!
За да има мир във къщи
да не хока и се мръщи
трябваше с добра заплата
да затворя и устата!
Ех,братле - какъв не бях
само дето не пропях...
Бях кондуктор и кръчмарин
шлосер бях - дори месарин
леех гипсови корнизи
все за пустите мангизи.
Абе,даже да не спиш
на жена да угодиш
няма начин - забрави
даже опит не прави!
Но,пък бях и млад и здрав
а и набора корав,
тъй,че всичко бе дъ бест
да бе,бе - но не и днес.
Днес съм дърто томагочи
набора надолу сочи
младост,радост няма вече
и децата са далече -
като гламав виж ме ходя
толкоз време след развода
че,съм зодия шаран
дали не е от туй - незнам!!!
Но със помоща на бога
туй да отрека не мога
здрав съм,прав съм - още жив
е...не толкова щастлив,
но ичкията си пия
яденето си ядем
с мацките,какво да крия
нещо имам си проблем,
но проблема си е мой
ще бия вече май отбой.
Е,дерт това не е голям
от годинките е знам,
тя хавата си личи
ситуациятя според мене
е,който закачи - закачи
кака се ожени!
А, сега да станем прави
с пълни чаши във ръка
да си кажеме наздраве
и да бъдем все така.
Какво му трябва на човек
сутрин като се събуди,
една коричка хлебец мек
и...едно АУДИ !
Но всеки си върви с късмета
хайде за...МНОГАЯ ЛЕТА !
© Ганчо Пенев Все права защищены
всичко друго ще си го купите!