7.09.2008 г., 8:32 ч.

Аз и ти 

  Поезия » Любовна
668 0 0

 

Преследваме се с тебе денонощно - 
ти все ме дебнеш, бягам вечно аз;
ехидна съм, държа се своенравно,
но пак поддавам се на твоята власт.

Нахална съм и безразсъдно дръзка, 
отчайващо спокойствие си ти,
влудяваш ме, сърцето ми препуска
помилваш ли ме лекичко с очи.

Гневиш ми се навярно постоянно,
а мен не ме побират правила - 
аз действам непредвидено, спонтанно 
и няма как да промениш това.

Ти ставаш строг и гледаш изпод вежди,
а аз обръщам всичко на шега - 
непредсказуеми са всичките ни срещи - 
преследваме се даже в любовта.

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??