28.06.2018 г., 21:52 ч.

Аз и за себе си с любов 

  Поезия » Гражданска
215 0 0

АЗ И ЗА СЕБЕ СИ С ЛЮБОВ!

 

Понякога и аз си мисля,

че нещо ценно съм създал -

 за пътя си като помисля,

напред съм винаги вървял!

 

Нещата си със страст съм писал!

И туй до днеска не съм спрял!

В Написаното търсех смисъл...

И най-възторжено съм пял!

 

На всичко сам съм се научил!

Не взех от никого акъл!

Потупване не съм получил,

света за мене беше зъл!

 

И с туй, което съм написал,

го закодирах в моя свят!

На Писането бях орисан

и тъй живота си живях!

 

В едно момиче млад се влюбих!

Познах великата любов!

На никого не се надупих!

Подлога ничия не бях!

 

Израснах в свят на комунизъм,

когото мразех и кълнях!

И този  най-зъл катаклизъм,

подритван дълго, оцелях!

 

Така живота си преминах!

Снабдих се скришно със крила!

И тъй горчилките подминах!

Живях си истински поне!

 

Аз искрено сега ще кажа,

ще прозвучи като рефрент

и в този свят щастлив бях даже,

на себе си, останах фен!

 

  16.09.2010г. Драгойново

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??