16.12.2017 г., 18:54 ч.

Аз искам да те помня все така 

  Поезия » Любовна
705 5 9

Не казвай на раздяла думи тежки.

Аз искам да те помня все така.

Краят си е край, но по човешки

да протегнем един на друг ръка.

 

Нима забрави, че ти бях утеха

в скърби и неволи, а сърцето – дом.

В дни студени бях ти топла дреха,

и звездица ярка в твоя небосклон. 

 

Аз искам да те помня все така –

като "бяло" в черното ми минало.

Там ли си? Уж с теб, на практика сама.

Чудя се... дали изобщо ни е имало.

 

Не съжалявам. Запази, каквото взе.

Любов в омраза няма да обличам.

Вероятно ти не ме обикна въобще, 

а аз умеех единствено да те обичам. 

© Весилена Тончева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??