1.10.2007 г., 18:07 ч.

Аз ли не разбрах 

  Поезия
574 0 6
АЗ ЛИ НЕ РАЗБРАХ

Две очи в мрака те следяха,
две очи ги беше много страх,
че погледнеш ли ги, ще откриеш
 в тях омаята на светъл грях.

Забеляза ли ги ти? Очите!
Сънищата сбъднаха ли се с тях?
Или тайно, настрани обърнат,
си прикривал буен смях?

Луната бе вече изгряла,
звездите ми говореха без глас!
Но до тука бе с красотата!
Вятърът задуха между нас!

Всичко свърши преди да започне.
Щастието трая само миг.
Беше ти! Очите ти! Ръцете!...
После стон и вопъл, плач и вик!

Обещание ли бяха твойте думи?
Приказка или разсипан прах?
Ти ли си различен вече?
Излъга ли ме или аз не те разбрах?

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??