9.02.2024 г., 18:34 ч.

Аз няма да се смаля 

  Поезия » Любовна
177 0 0

Аз няма да се смаля
нека е ясно в началото,
за никого, никога,
си казвам сама в огледалото.

 

Аз няма да се смаля,
защото съм неудобната.
И даже да се смиря
душата ми вътре огромната,

 

тя няма да се събере
да бъде на другите в мярката
и няма да спре да расте,
докато надскочи ми сянката.

 

Сърцето не ще разбере
какво е да тупкаш по ритъма
на малкото, свито сърце.
То бие със темпа на римата.

 

И няма да се примиря
да сочи ми някой посоките,
да чака от страх да примра
и него да следвам по стъпките.

 

От зрънце пак ще порасте
сърцето ми диво и искрено.
Ще хване душата в ръце
да дирят те утре измислено.

 

Не няма да се смаля,
светът ви е тесен за погледа
на моята синя душа
и моята мисия огнена

 

за никого да не смаля
което съм, нито веднъж!
По мярка знам като за мен
чака някъде - два пъти мъж.

© Ива Милорадова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??