25.09.2006 г., 12:39 ч.

Аз още помня онзи миг 

  Поезия
1979 0 12

Аз тази нощ съм пак сама

И спомен мил нахлува в мене

за друга някаква една

нощ прекарана със тебе.

 

Блещукат алени искри

от свещи ароматно упоени.

В очите обичта блести,

в любовен танц – тела споени.

 

И още помня онзи миг,

когато ми прошепна “Вечно!

ще бъда твой! А ти нали,

ще бъдеш моя, безконечно?

 

Заклехме се тогава там

и пръстени си разменихме,

а от  любовният балсам

с тебе двамата отпихме.

 

Сега си някъде ти там,

а аз съм тук-самотна птица,

но стига ми това да знам

че в тебе съм една искрица.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??