17.07.2019 г., 8:40 ч.

Аз, родителката на думи 

  Поезия » Друга
462 1 1

Част от тях ги родих като птици
и, поглеждайки плахо нагоре,
ги побутнах във стройни редици
да летят и за мен да се борят.

 

Част от тях ги родих като камък
(да се пазя от чуждите птици ли?).
Част от тях изгорих, част – продадох,
част смених за фалшиви жълтици.

 

И сега ме събуждат все още,
изтървани от поглед (родени
безпризорни) – вампири среднощни
и ме ръчкат с горещи ръжени:

 

мойте думи (на чувствата – мощи)!
Само думата "обич" е в мене.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??