31.10.2009 г., 12:19 ч.

Аз ще оцелея 

  Поезия
468 0 4

Ще оцелея в хомофобската машина,

защото съм свободен, защото съм с крила

и тази нощ, примамливо необяснима,

очаква ме на прага да я приютя.

 

Посрещам я от всички булеварди,

от вече сънените безистени,

от паркинги, от спирки и от гари,

триумфално да си пофлиртува с мене.

 

Ще оцелея, както пее Глория,

от тонколоните дансингът гърми,

така ще пише в цялата история,

а тя тепърва да се случи, предстои.

 

Ще оцелеем, както казва Браян,

надвесил поглед от високия балкон,

салонът на нощта бе къс от рая

и херувим танцуваше на белия пилон.

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??