22.12.2013 г., 23:39 ч.

Аз съм 

  Поезия » Философска
755 0 1

Аз съм една душа, цялата имаща трепет.

Аз съм едно сърце с нежно лице.

Аз съм песен неизпята, стихия свята.

Това съм аз, това ще бъда.

Душата ми се лее и сякаш сърцето ми пее,

песен за света, песен за мига.

Тук и във вечността, в живота и смъртта.

Това съм аз, това ще бъда,

стихия в небето, огън в морето.

И светът на мен крещи, но не ме сломи.

Борбата е в сърцето, мъката в лицето.

Но не ще ме вземеш ти...

Аз съм, аз ще бъда.

Тук и там, на никого не ще се дам.

Светът на мен крещи, но не ме сломи.

Днес в мен  блести и нещо лекичко трепти,

песента на гласовете, разказите на мъжете.

И аз тях ги гледам и тихичко разбирам.

Дошъл е ден, всичко е след мен.

Това бях, това ще бъда!

© Теодора Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изключително силно!!!!ИСТИНСКИ ХАРАКТЕР!!!Една душа която не може да остане незабелязана!!!!!!!!Ето това излъчва произведението ти!!!!!!МНОГО МНОГО МИ ХАРЕСА!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!Винаги бъди себе си и се гордей с това!!!Никой не може да те променя!!!Всеки е свободен да живее както иска!!БРАВО!!!!!!Много Весела Коледа!!!
Предложения
: ??:??