25.11.2017 г., 18:13 ч.

Аз съм бор 

  Поезия
609 0 2

Аз съм бор,

вечно зелена,

здрава ми е кората -

създавам трудности,

че да не надникнеш

с лекота...

проверявам те.

Аз съм бор

и не показвам лесно

своята остаряла, 

износена от печал душа.

Аз съм дърво,

стройно, достойно,

гледащо отвисоко

недостатъците си 

и не ги обичам.

Аз съм бор 

обичам да зеленея,

но да чувствам в синьо.

Аз съм бор, аз съм бор...

но скърбя като плачеща върба.

Зеленея, копнея, вярвам,

но не достигам висоти,

ала прекършена падам

в низходяща градация.

Аз съм бор

и ще те пазя от светкавици.

Ще те пазя... от теб.

© Слънчоглед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??