Аз съм дребно човече,
като путлер почти.
Стигат… много далече
мойте славни мечти:
Искам… днес да живея
под съветски ботуш.
Всеки ден - да копнея
за кенеф и за душ.
Да изкарам Москвича,
да надуя пак ВЕФ.
Всеки делник да тичам
при големия шеф.
Да му снасям за всеки,
казал виц за властта.
В денонощни…. аптеки
да прекарвам нощта.
Там - да чакам хумана
за дечицата в нас.
Само с Първа програма
да заспивам в захлас.
Да се трудя… достойно,
и през ден да крада.
От Гулаг - непристойно
да ругая света!
Аз съм дребно човече,
като путлер почти.
Стигат - твърде далече
мойте жалки мечти.
Благодаря!
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени