Mojsei & Kalipso
Аз съм вятърна стихия,
носеща в сърцата страх –
яростта дори не крия:
Слънцето забулвам в прах.
А когато стана ураган
водни струи в дъжд изливам:
хората превръщам в сган,
от мощта си се опивам.
Като вятъра коварен,
нося над света магия
и, от бреме разтоварен,
от Луната свежест пия.
Аз умея да танцувам
с разпуснати коси,
а когато залудувам,
стават по света беди.
Често лекичко въздъхвам,
в умората си, укротена
и над пясъци подухвам –
в този миг съм преродена.
© Валери Рибаров Всички права запазени
Поздрави!