24.05.2011 г., 15:52 ч.

Азбучна молитва 

  Поезия » За деца
2045 1 2

Паисий Хилендарски 



Азбучна молитва

А Б В - Това са мойте светове
А - е ангелът в небето
Б - бурята в морето
В - е волността
Г - е просто една гора
Д - е дивата фурия
Е - елховата магия
Ж - житната стихия
З - зимата за проклетия
И - е идеалният миг
Й - еделвайсът в него скрит
К - е конят достолепен
Л - е любовта несконечна
М - мамина целувка
Н - е нощна пеперудка
О - огънят в сърцето
П - е пътят до небето
Р - радостта на детето
С - слънцето непревзето
Т - е тласъка към небитието
У - уханното в цветето
ф - е фарът не брегцето
Х - хлябът измесен от ръцете
Ч - чучулигата над полето
Ц - е царят на битието
Ш - шалът топъл на жените
Щ - е щъркелът на мечтите
Ъ - ъгловият полет на пчелите
Ь - си е въпросът на дните
Ю - е южният бряг
Я - ятото гларуси над нас
Всички букви си обичам
и с тях вълшебно си таниникам
пея и редя от зарана
волно летя си над океана...

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Севдалин, одобрен е само част от материала, затова се е получило такова недоразумение. Отгоре имаше мисъл на Паисий Хилендарски и цитат от Азбучна молитва на Константинн Преславски, а под тях азбучниците на отделни поети. Най-отдолу беше това мое улеснение, написано за деца, не за големи хора.
    Поздрави!
    Сеси, за буквите с любов! Усмихнат ден!
  • Честит празник!
Предложения
: ??:??