18.08.2016 г., 17:47 ч.

B- moll реалност 

  Поезия » Друга
321 1 6

Из "Добре темперирана нежност"

 

B-moll реалност 

 

Р.Чакърова 

 

Звучи мелодия, звучи ми тъжно... 
 Самотни фрази в  сблъсъци сакрални 
нелепо скърпват някаква окръжност,
описваща копнежи изначални. 


В назряващ контрапункт желания 
с andante maestozo  тихо крачат, 
стенания се влюбват във стенания, 
напомнящи досадно птиче грачене. 


Обратна кулминация копае

дълбок финал,достоен за забравяне, 
а той не иска да се разпознае -
изписва си tenutto - за забавяне... 


Летежно... legatisimo... Лирично... 
Несъвършенство в хълцаща хоралност... 
Така те чувам... И така обичам 
B moll-но - стряскащата ти реалност... 

 

Лондон, 30/03/2015 '  12:06

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??