Убадиф са на частен дитиктив да са издирва баба Мара. Койту знай къде е, да ми кажи! Ша има награди ф натура:)
Бях на врачка. Баба Мара да издирвам.
И двети пулихмъ са ф кълботу и кристалну.
Пустата и Мара, дека са е скрила?
Биз нея ф селуто... ни ми е идиалну!
Не ми спорИ. Ни мога да си шетам.
Идно такова празну ми е в душатъ.
Дубре, че са навъртам пукрай кметя,
ич сън ни ма и фаща у криватя.
Дали ни са и пак напушила с тутуна?
И я фанала забравъта ф акъля,
замъглявила и са и дъртата кратуна,
или пък са и секнала у кръстя?
Няма кой да вий кът шантъв тука.
Да на срами... с идни такива мръсни песни.
И кат са изложа, да ма критикува,
без баба Мара, ич не ми е лесно!
Илено ма, ни са ли притисняваш?
Или га знайш къде е, ама си мълчиш!
Гледам та, чи ф "Пипирудити" са справяш
и межу масити кът амава търчиш.
Тетка Марика ли да пупитам?
Ми тя сига ф любов са убиснява,
ама ша зема аз сига да га наритам
и акъля и набържи да управя.
Марооо, дека си са скрила?
Идвай си, чи да фучиш в ма'алата!
Ти си тука наш'та самудива!
И Марин та чака дажи у криватa!
Който знай къде е баба Мара,
моля да ма бържи инфурмира!
Ша му давам аз идна награда -
фъф натура ша му рицитирам.
© Людмила Нилсън Всички права запазени