27.08.2018 г., 22:52 ч.

Бабините "палашкинки" 

  Поезия » За деца
936 2 6

                                   Баба прави палачинки

                                   по рецептата на мама...

                                   Гладна съм!Миришат вкусно,

                                   ала вид те никак нямат!

 

                                   Бухтички са те по-скоро,

                                   но пък баба се старае...

                                   и ще се обиди просто!

                                   Нека готви  - както знае!

 

                                   - Хайде,хапвай "палашкинки"!-

                                   казва тя и носи сладко.

                                   Даже думичката сбърка,

                                   но е моя мила бабка!

 

                                    - Вкусно е и искам още! -

                                    викам аз със цяло гърло.

                                   "Палашкинките" са топли

                                    и чинията е пълна.

 

                                   Скъпата,добричка баба -

                                   градската рецепта сбърка...

                                   Баница да ти направи!

                                   Виж - в това остава първа!

 

                                   

                                  

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба готви най-добре »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??