19.05.2024 г., 19:01 ч.

Бадемовата тортичка на мама 

  Поезия
102 3 2

БАДЕМОВАТА ТОРТИЧКА НА МАМА

 

... додето сутрин – още по пижама, из кухничката шета у дома,

и се разсънва край котлона мама – и нещо си говори сам-сама,

навярно има много важни теми, споделя си ги с нейния си поп,

аз знам, че бяла тортичка с бадеми ми прави с чаша ягодов сироп,

за сладост – ръсва шепа захарчица, усмихва се, отвеяна в мечти –

 

и в този миг прилича ми на птица! – от щастие готова да лети,

нарежда във тавенцето бишкоти, сметаната без жал над тях цеди,

такава торта в своите животи не съм и кусвал! – никога преди,

и в свят на болки, мъки и измама аз чезна във зениците ѝ – вдън.

Бадемовата тортичка на мама завинаги ще свети в моя сън.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??