1.04.2008 г., 15:26 ч.

Балада за математиката 

  Поезия » Хумористична
3541 1 9

Зная, математиката е измислил Сатана,

той цели да подлуди света.

Сред числата има тъмни сили,

демони на злото те са скрили.

X и Y, неизвестните злодеи,

да се закачаш ти със тях недей.

В уравнението извършват престъпления те,

само минус може да ги спре.

В равнината a точка b играе,

логаритъм злобен да я изяде мечтае.

n отдавна клонеше към безкрая,

но едно деление изпрати го във рая.

Синус, косинус - всепризнатите поети,

измислят функции с бисквити и солети.

Трапецът се ожени за числото π,

а кумът, квадратът, като лимес се напи.

Старият вектор, насочената права,

по пътя блъсна умножение със крава.

А отсечки две така се сбиха,

че параметър a умрял откриха.

Графики на функции, образуващи стена,

нея я прескачат реалните числа.

Архимед квадратен корен мие,

едва сред редовете успя да го открие.

Питагор, горкият, се хвана за главата,

триъгълникът бе разголил си бедрата.

Във гробищата бродят производни зли,

със дяволски машини възкресяват мъртъвци.

А 0 всемогъща простряла е ръце,

търси в царството на мрака кой да отнесе.

И всички тези зли неща,

пипалата си протягат за моята душа.

И в този ад, сред този ураган,

аз засмукан съм и съм изгубен сам.

Но мъжки съм затворил своето съзнание,

неопетнен оставам от това порочно знание.

© Михаил Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И мен супер много ме мъчи математиката! Наистина все едно я е измислил Сатаната!Може да стане химн на мъчениците на Математиката :D
  • Ах, това мже да стане химн на всички жертви на математиката като мен! Много е добро!
  • хах...забавно, много ме изкефи...това не значи, че мразя математиката, ние с нея се обичаме
  • браво, много е поетично, но математиката не заслужава да й посвещават такива готини произведения =) за алгебрата - игнор!! за геометрията ... ще има второ четене
  • Хах,как можа да ми убегне;>>Аплодисменти!
  • ГОТИНКО
  • забавно.... хах трябва да се покаже на даскала ми по мат.
  • И аз твърдя, че матемматиката е измислена от Сатаната
  • готино
Предложения
: ??:??