30.06.2017 г., 10:10 ч.

Балон 

  Поезия » Любовна
1656 3 13

... работата там е, че не съм голяма работа
и уж пред тебе "гледам си я" смело,
но когато ме попиташ "Ти надуваш ли се?", зная,

че иглата ти в ръката е дебела...


И си прав. Че май балон съм. От ония – без конеца,
'дето с пръсти само можеш да завържеш,
а под пръстите ти възелът затяга се от месеци
и с въздух под налягане ме пълниш...


Лаконично ме затягаш с: "Твоя работа!", но после
ми прошепваш: "Май избърза да се фукаш!" –
и си прав.

Държиш игла!
А пък аз – държа си работата.

 

Питам се.
... кога ще ми я спукаш?

© Лора Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??