Балони на съдбата там и тук
явяват се и чезнат с празен звук.
Привличат с цветовете на дъгата
и тръгваме да гоним по земята
щастието наше... пук-пук-пук...
Протягаме ръце един към друг,
а разстояния делят напук.
Подаряват клоуни на лъжата
балони на съдбата... пук-пук-пук...
Илюзии по-здраво и от чук
удрят учен, удрят и неук.
Наобратно някак са нещата,
наглостта диктува правилата.
Истина отглежда в нищетата
балони на съдбата... пук-пук-пук...
© Асенчо Грудев Всички права запазени