10.04.2019 г., 10:25 ч.

Бариери 

  Поезия
501 1 3

 

Бариери, бариери!

Малки чудотворни двери!

 

БариераПремисли”,

думите си премери!

Че прескочиш ли ме хей така с необмислени слова,

ще те пратя бързо в плен без да видиш слънчев ден!

 

Бариера – „Изкушение! „

Разум и миротворение!

Но ще я преминеш , когато мярата във теб

превърне  греховете ти  във житейска дреп!

 

БариераЗлостен замък”,

построен от  тайнствен камък.

И ще те пропусне тя, когато замъка на злото

убиеш със стрелата на доброто.

 

Бариера -Избери

накъде да тръгнеш ти:

по пътеката неравна, обсипана с почтеност, слава

или към фриволно поведение, достойно  за забрава!

 

Бариера - Слънчева позлата

Блясък, волност на душата!

Но ще те пропусне тя, когато силата те озари

и в твоята душа човешка няма място за  поредна грешка!

 

БариераВлак на твоите мечти”,

който все напред върви.

Но ще влезеш бързо в него без да носиш важно его,

че купетата са тесни за души слаботелесни !

 

Бариери, бариери!

Малки чудотворни двери!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Драги ми Марко! Благодаря за обективната оценка. За мен е чест, че автор от твоя ранг прави коментар на скромното ми творчество. Отскоро съм в сайта. Дори не знаех за неговото съществуване. Тук има доста добри автори, и ти си един от тях!
  • Лидия, имаш невероятно въображение. Виждаш ясно неща, които аз дори и не забелязвам.Невероятна си! Поздрави !
  • Браво!Адмирации!!
Предложения
: ??:??