12.11.2013 г., 18:32 ч.  

Басфлигорната 

  Поезия » За деца
513 0 2

В оркестър духов има басфлигорна,

тя не е бас и не... флигорна.

Най-често я държи в скута си овен

и сякаш се гордее:

- Кой е като мен?!

Звучи по-ниско, меко, благородно,

тя е призната в изкуството ни родно.

Солира в триото на маршовете, валсовете и хората,

контрамелодията прави музиката тъй богата.

В оркестъра овенът носи басфлигорна,

с този инсрумент ще бъде работата спорна.

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??