6.08.2022 г., 14:42 ч.

Батална балада 

  Поезия
147 0 0

(В чест на един бивш вътрешен министър)

 

"Ще бия битовата престъпност

с жандармерия,

а там, където непристъпна е,

ще вкарам в боя авиация

                          и артилерия.

И ако потрябва, съм готов

                      (ега си фарса!)

да повикам и командоси

                            от Марса" -

с апломб изрече Й-овчев.

(с гласче като на пищовче).

 

Ще ѝ покажа аз къде зимуват

                                    раците.

"Спокойно спете баби!"

 

И заповяда операция

в армейски мащаби.

 

Ала след тази люта закана,

не последва "Майдана"

и мегданите си останаха пусти.

Обискираха най-щателно

две-три ограбени баби

за скрити бандити

                             под фустите.

 

P.S.: Последва победа още по-бляскава

                                          - в Лясковец.

 

Там, зарад един психопат,

погина половината спецотряд.

 

... И видяла на "Битовата"

                                       тоталния крах,

Престъпността "Организирана"

                              колабира от ... смях!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??