16.08.2020 г., 22:48 ч.

Благовещение 

  Поезия » Друга
1026 0 0

 

Вълшебна блага вест полетя от уста на уста,
Дева Мария ще дари на света Божествен син,
камбанен звън запя тържествено над гори и поля
и запали в душите изстрадали огън неугасим,
от който и днес палим бели свещички
и се прекланяме с благодарност всички,
защото Той единствен е нашето спасение,
на алчния ни егоизъм днес опровержение,
защото Той, разпнатия на кръст наш спасител,
неподвластен на омразата, свят учител,
дари сърцата ни с букет от бели слънца,
да ни сочат верния път в земната суета,
за да побеждаваме клопките на подлостта,
и да помним винаги безсмъртието на кръвта,
белязала с величие пироните на голготския кръст,
преродила в бял олтар черната тленна пръст.

 

 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??