Бягаме от себе си, от времето,
от обещания, от любовта.
Скриваме мечтите си, големите.
Бягство от живота е смъртта.
Бягаме от чувствата във страстите.
Къщи си строим от куп вини.
Крием се от истините в маските.
Бог не вярва, че ще ни спаси.
Бягаме в несбъдващи се приказки.
В сънища живеем и творим.
Лодки връзваме на тайни пристани.
Търсим дом в най-чуждите страни.
Бягаме от страховете в болката,
късаме на огъня цвета.
Крием се от слънчевите зайчета.
В детски смях събираме света.
Бягаме след изтървани влакове.
Думите са дневният ни грим.
Носим греховете в пълни сакове.
Храст надежда всеки ден садим.
Бягаме от изповед в душата си.
Църкви с крадени пари строим.
За мечти продаваме телата си.
В този свят сме вечни бежанци...
© Михаил Цветански Всички права запазени