27.01.2024 г., 23:09 ч.

Белезници 

  Поезия
118 1 2

Сложи ми белезници,
за да не мога да греша.
Господи, окови ме в железа,
за да не мога вече да греша.

 

Отнеми свободната ми воля,
щом всеки мой дъх е грях.
Сложи ми най-тежките окови,
щом трябва да живея в страх.

 

Господи, ти който си всесилен,
защо ми даваш тази свобода?
Ако цената й е непосилна,
ако не мога да я понеса?

 

Господи, сложи ми белезници,
накарай ме пред теб да коленича.
Накарай ме като роб да се влача,
щом всеки друг избор е грях...

 

Кажи ми, Боже, колко струва свободата,
която така щедро си ми обещал?

 

И ще можеш ли ти да понесеш цената,
ако спра да искам твоя вечен Рай?

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??