24.05.2008 г., 1:03 ч.

Бели хризантеми 

  Поезия » Любовна
713 0 2

Бели хризантеми

над леглото ми

заспиват

и листата им

окапват

лист по лист

и час по час,

не защото те умират,

просто

на умиране

съм аз...

Любовта ми

ме изпива...

Любовта ми

ме убива,

не защото нямах сили,

а защото

ти ме победи...

На любовта ми

безнадежна

не подаде ти ръка

и смъртта и

неизбежна

стана властница

сама...

Ти загърби

мойто име

и

към друга

се стремиш,

не защото е красива,

a защото ти

така реши...

Аз останах

непозната,

необичана,

сама...

И

предпочетох

самотата

на Луната

и

нощта...

Lina Vira Assa Amy

© Евелина Аврамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??