19.04.2022 г., 8:52 ч.  

Бели коне 

  Поезия
235 1 7

      

          Бели коне

 

Бели коне ме отнасят далече,

приказно светят звезди,

Всичко изчезва и няма го вече

пътят със бели брези.

 

Само луната самотна изгрява,

чудни са тези коне,

някъде в мрака градът засиява

в много, безброй цветове.

 

Всичко е минало, може би спомен,

може би сън е това.

Колко далечен и колко различен

в него изглежда света.

 

Колко е волна, щастлива душата

в свят изтъкан от мечти!

Нека за миг задържа красотата

в дългите следващи дни!

                 Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??