10.06.2023 г., 16:13 ч.

Белоцветните вишни 

  Поезия » Свободен стих
123 0 0

 

                                                    Белоцветните вишни

 

Пак разцъфтяха белоцветните вишни,

душата ми вътре отново ликува

и грижи забрави, и болки предишни,

за нея е празник и тя тържествува.

 

Приятелю моля те, спри се за малко,

наоколо всичко е чудна картина,

това, че не виждаш просто е жалко,

така си обречен на ледена зима.

 

Във въздуха даже се чувства подем,

за всекиго има от чудния лек

и има за него, за теб и за мен,

вълшебна рецепта да бъдеш човек.

 

Ти само нагоре си поглед вдигни

и теб ще те грабне сила незнайна,

ще видиш чудатите пролетни дни

и станеш свидетел на вишнева тайна.

 

Колчем пък морен поседнеш след път,

а белоцветните вишни отново цъфтят,

просто спомни си, че те съществуват,

и всички безплатно, с добро ни даруват.

 

2014г. SRG

 

© Стойко Георгиев Всички права запазени

Произведението е включено в:
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??