19.02.2011 г., 15:41 ч.

Бетон – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
566 0 1

–Черноморието цяло

от бетон е натежало:

 

раснат сгради "звездочели"

на комплекси и хотели! 

Имаше простор и дюни!

 

Наплив имаше през юни!

И туристи от чужбина

идвали са тук с дузини:

 

щом пристигне самолет,

го последват още пет...

Идват с автобуси, с влакове,

 

с каравани, с пълни сакове;

с дълги отпуски и с кратки,

на бунгала и палатки...

 

На бетона днес сме в плен!

Токът спира ден след ден!

Плаж свободен не остана!...

 

–Я ходете си в Балкана,

да не го римувам с "мама"!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??