5.07.2017 г., 8:42 ч.

Без гравитация 

  Поезия » Любовна
969 1 3
                                 за предизвикателството с усмивка

 

 

Искаш ли Луната с теб да поделим,

като торта с лешници и карамел?

За тебе от частта на Армстронг и Олдрин

за мене малко резенче от тъмния парцел.

 

Искаш ли със теб да пресушим морето синьо

до последното кристалче сол, до дъно?

Ако нямам сълзи – ще те назова по име,

ако заплачеш – значи ще се сбъдна.

 

Хайде, в Антарктида да сметем Сахара,

за да бъде жежкият Екватор наш навеки.

Ако чувстваш студ, аз с обич ще разпаля

от огъня на пеещите ми куплети.

 

Искаш ли да тръгнем по Китайската стена?

Но поотделно. Ти от изток, аз от запад.

Ако се срещнем по средата – значи е съдба,

ако пък не – то всеки да върви нататък.

 

И пак ще спим под свод от светло вричане

и само във съня ще имаме към другия компас.

И някога, ако надмогнем земното привличане,

то... може би Венера ще се срещне с Марс.

 

 

 

© Даниела Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Поглед към звездите - мост към любовта »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??