20.05.2023 г., 6:37 ч.  

Без илюзия 

  Поезия
163 1 2

И ако някога от теб си тръгна,
помни, че измамно е това.
Аз от тебе всичко мога да извърна,
ала не и своята душа.

И ако някога усетиш ме далечна,
знай, че по-близо съм от всичко на света.
Тази обич истинска е, затова е вечна,
с нея живея, ала без нея ще умра.

Затова, ако някога в мен се усъмниш,
не спомняй думите ми, нито пък делата.
Застани пред огледалото и там ме виж,
колко истинска помни ме душата.

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??