17.03.2019 г., 11:23 ч.

"Без коментар" 

  Поезия » Философска
303 0 0

Разни думи,
мнение с цел да ранят.
С профучаващи куршуми
ще разрушат,
неразбиращи защо са тук,
но за нищо на света,
не допускат и щастието на друг,
всеобщата беда.

 

Заграбват животи,
тъй като не притежават своя.
Свидетели сме как роботи,
възпитават хора,
да бъдат жертви на съдбата,
оправдавайки кръвта,
която с бедните си ръце проляха,
проливат и сега.

 

Реалността ненавиждат,
промяната пък непосилно бреме,
Омразата си силно в юмрук стискат,
просейки за време,
молитвите си отправят към небето,
а уж неверници били,
Сърцето им на заем сякаш взето,
разпродава се дори.

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??