14.03.2024 г., 20:37 ч.

Без ретуш 

  Поезия
48 2 2

От времето на древните поети
до днешните словесни мъдреци,
светът се е нахранил със куплети.
Светът преяжда вече от певци.

Затуй сега преглъща доста трудно
метафорите с вкус на нишесте,
преди да разбере, че стана време
боклуците самичък да мете.

Светът е кръчма само за поети!
Светът е рай за неми Божества!
От времето на Елиас Канети
до днешните бездушни същества.

Светът обича кратките балади,
а с дългите закусва по веднъж.
Дори да са стабилни като сгради.
И тежки – като есенния дъжд.

Светът се храни само със куплети
макар и да преяжда от слова.
Светът обича – древните поети!
И вдига тост за всички Божества!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??