18.01.2011 г., 12:18 ч.

Без риза 

  Поезия » Любовна
498 0 4

                 Без риза

        закачка-отговор

 

   на "Усмирителна риза"

   от  rajsun (Райчо Русев)

 

   Кимване-намигване,

   зов, покана, грях...

   В легло от пух са литнали

   две врабчета - без страх.

 

   В очите ми двулуние,

   в усмивката ми - стих.

   Луда до безумие -

   от извора ти пих.

 

Друго не ми трябва -

две ръце във топла пазва...

тръпка по гръбнака слиза

и до мене ти - без риза...

 

---------------------------

"Усмирителна риза"

   от  rajsun(Райчо Русев)

 

 

Чакане - пресмятане -
думи, дати, страх.
Във кревата смачкани
две купчини грях.

 

В очите ми безумие!
В зъбите ми стих!
Луд съм от двулунието
на гърдите ти!


Нищо друго не си сега, а

стан, в който влизам,
от косите ти да си изтъка
усмирителна риза.

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??