11.05.2007 г., 8:12 ч.

Без теб 

  Поезия
624 0 1
 

Свикнах ден без теб,

а после цяла нощ.

И със студена буза мерих  кръста

на два по два квадратна площ.


Разбира се, ще кажа нещо!

Ако си спомня за какво.

Не ме е страх, но е зловещо,

а някога живях с любов...


През две пресечки вляво,

намерих чисто нов живот,

и пред очите, като одеало

се спуска тон човешка мощ.


Преписах те наново:

на него също му върви

да губи често дара си за слово,

да гледа и да чака да кърви.


Билетче - цялото е бяло -

съмнително-различни дължини;

ръцете ти потрепват вяло -

не чакай всичко да се провали.


Не мога, нямам правото да се обърна

и сигурно ужасно ще боли,

когато се наведа да те прегърна,

да видя неизстинали искри.


Пожелах си - падна първата комета -

ще чакам слънцето да я стопи,

за да ме откараш с карета

сред независтливите тълпи...


От днес започва моя ден -

навярно пак ще го отричаш;

очаквай, че духът ми не ще да е сломен...

Предчувствам, че ще кажеш, че обичаш...

© Обичаща Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??