Свикнах ден без теб,
а после цяла нощ.
И със студена буза мерих кръста
на два по два квадратна площ.
Разбира се, ще кажа нещо!
Ако си спомня за какво.
Не ме е страх, но е зловещо,
а някога живях с любов...
През две пресечки вляво,
намерих чисто нов живот,
и пред очите, като одеало
се спуска тон човешка мощ.
Преписах те наново:
на него също му върви
да губи често дара си за слово,
да гледа и да чака да кърви.
Билетче - цялото е бяло -
съмнително-различни дължини;
ръцете ти потрепват вяло -
не чакай всичко да се провали.
Не мога, нямам правото да се обърна
и сигурно ужасно ще боли,
когато се наведа да те прегърна,
да видя неизстинали искри.
Пожелах си - падна първата комета -
ще чакам слънцето да я стопи,
за да ме откараш с карета
сред независтливите тълпи...
От днес започва моя ден -
навярно пак ще го отричаш;
очаквай, че духът ми не ще да е сломен...
Предчувствам, че ще кажеш, че обичаш...
© Обичаща Все права защищены
навярно пак ще го отричаш;
Хубаво!