Пиша, защото сърцето издиша!
Не иска то да чувства,
занимава се с други изкуства!
Не иска да изпитва солидарност!
Камо ли пък вярност!
Не!
Не може да обича!
Пред любовта не иска то да срича!
Иска само то да бяга!
И мисли, че добре му приляга!
"Обичам те" - му казват,
но така го смазват!
Не иска да обича!
От любовта се то отрича!
Казано на жаргон, това го "спича"!
Болката познава,
но не иска пак да я осиновява!
И сълзите добре ги е виждало,
но иска да мисли, че му се е привиждало!
И любов знае то какво е,
но предпочита днес да мисли "все едно е"!
И не иска да изпитва!
Опитам ли се, ме подритва!
Предпочита да скита,
вместо в тъжни мисли да се то оплита!
Ако затупти - за миг се изнизва!
Понеже не иска тъгата отново да го пронизва!
Казват, че с големи очаквания за мъжете било,
а то никога от никой нищо не е искало!
Просто му е все едно!
Отвътре му е бедно!
И чувства, че не му трябва мъж, за да стане потребно!
Обичаше един и реши, че това ще му бъде за последно!
© Ивелина Господинова Всички права запазени