14.07.2006 г., 0:24 ч.

Бездомна 

  Поезия
798 0 3

 

Не ти е нужна празна стая
някъде далеч, далеч от тук
щом сърцето ти бездомно
не помни пътя към дома.

Коридори, сенки бледи,
бавно времето тече,
отчаянието е гладно
и не можеш да го спреш.

Трудно е да оцелееш,
да дишаш или да поспиш,
да живееш в свят където
ти едва принадлежиш.

Образ толкова различен,
отхвърлен, странен и изгонен
бездомен да се луташ
в един потънал спомен.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??