Когато красотата в деня ти зърнеш
и гръб на лошото обърнеш,
когато щастието съзреш
и до него плътно спреш,
когато в миг проблемите забравиш,
знаейки, че с всичко можеш да се справиш,
когато следваш Пътя неуморно,
искрено и отговорно,
когато на другите помагаш,
без от това самият ти да страдаш,
когато можеш да се отдадеш
и можеш да обичаш без да спреш,
когато целите в живота изпълняваш
и с мярка с другите се съобразяваш,
когато сила даваш на добрите,
но въпреки това не съдиш злите,
когато вземеш си поука
дори от най-дребна несполука,
когато се стремиш своите грешки да поправиш,
а тези на другите да ги забравиш,
то тогава ще си Истински човек
и Бог ще ти помага да вървиш напред!
© Мария Всички права запазени
Иначе би могъл да се изгуби евентуалният добър замисъл.
Успех ти желая!