5.07.2023 г., 7:58 ч.

Безлунна нощ разпръсна страх 

  Поезия » Строги форми
200 0 0

Прочетена съм вече –

роман за смърт от враг.

След дълга лятна вечер –

на масата – кръг мрак.   

 

Примигващата лампа

чертае в тъмнина

зловеща, змийска щампа

по бялата стена.

 

На нищо неподвластно,                    

кълбото мърда, ври

и плаши ме ужасно.

 

Корицата покри…

Но лампата угасна                      

и сенките изтри.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YuBeBjqKSGQ

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??