16.01.2019 г., 13:27 ч.

Безмодно 

  Поезия
556 3 9

Експертите въртят се като дните

на седмицата, всеки ден един,

на чест, ще бъде щателно разпитан

за пушека от снощния комин.

 

Експертите са млади и приятни,

усмихнати, спокойни и добри,

дотичали в пазар за опияти

да ви свестяват ушким настрани.

 

Понякога дори са малко стари,

и опитът личи си веднага,

съдействието на опитни другари

издигна ги и тях над пропастта.

 

Колегите им тайно им завиждат,

желали биха те да дават глас,

корят се че достатъчно подвижни

не са били при смяната на власт.

 

За публиката, просто нямам думи,

разбира се, защото съм от тях

и консумирам всякакви локуми

изпадайки понякога в захлас.

 

Но някъде, дълбоко е човекът,

все този който мисли и твори

и този който чувства че нелеко

и глупаво е все да си мълчи.

 

Човекът който тайно си почита

обичаните близки мъдреци

и на експертите парче от пита

не чупи, маргинален еретик.

© Диди Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??