Безследно изчезнал
Попитах Луната: Къде си?
Казах ѝ: Гледай и търси!!
Минаха дни, минаха нощи,
А тя лице смени …мълчи?!
Заповядах ѝ: Намери го!
И се заредиха нощи…
след светли топли дни,
а тя с едни очи…пак мълчи.
Отчаяно седя нощем
с вперен поглед в нея.
Луна си, знам, но си високо,
виждаш всичко,знам, търси!
Почнах да ѝ се моля:
Моля те, виж къде е,
моля те, освети мрака
и ми го върни, върни!!!
Реших да ѝ помогна:
Знам как, ще ти подскажа -
Виж синия блясък,
търси сините очи..търси!
Виж капките кръв!
Знам сърцето му кърви.
Търси сините звезди,
те са там в тъмнината.
Той е сам в мрака
има нужда от мен
има нужда и от теб,
моля те, върни го!
© Ирена Дочева Всички права запазени