14.02.2013 г., 9:02 ч.

Безсмъртие за себе си не ща 

  Поезия » Философска
498 0 6
 
Безсмъртие за себе си не ща.

Аз много скромно
ще се утеша
с две по-реални, хубави неща:

представяш ли си, друже, ако бе,
огромна чаша синьото небе -
напълнена докрай с червен пелин!?

И, с многобройни,
като във пчелин,
не беше
с русокосите звезди обкичено,
а с хубави жени!

О, как щастливо
щяхме да живеем!
Как щяхме да се радваме и пеем,
да пием, да се любим, да се смеем!

Към теб, създателю, е моят зов:

"Дари ни с твоя щедър благослов -
с жени и вино, вино и любов!"

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??