18.01.2016 г., 17:45 ч.

Безсънни чувства 

  Поезия » Любовна
313 0 4

Седя до късно в тъмната си стая,

загледан във монитора пред мен

и пуша пак поредната цигара -

не спал и вече много уморен.

 

В слушалките звучи позната песен.

За кой ли път я слушам тая вечер?

А пътят към сърцето ми е лесен -

по него ти не би поела вече.

 

Потъвам в мрака, мъничко отчаян.

В очите ми се губи всеки ред.

Изгубил пак надежда за промяна,

редя пред мен поредния куплет.

 

Надявах се, че ти поне ще пишеш,

зачудена какво се случва с мен,

но сам във мрака тихичко въздишам -

отчаян и от чакане сломен.

 

И все си мисля, че ще ме потърсиш,

ще питаш как съм и защо мълча.

Но знам, че всъщност всичко вече свърши,

а аз самотен в тъмното тъжа.

 

Седя до късно в тъмната си стая.

Мониторът премига уморен.

А ти мълчиш и пак надежда няма.

Остава само празнотата в мен.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??