5.11.2004 г., 11:27 ч.

Безумие ли? 

  Поезия
963 0 3
Безумие ли?
Не!
Недей разтваря шепи!
Най-чистата вода е в тях!
Не следвай Предразсъдъците слепи,
живей и праведно и в грях.
Ти довери се на Живота-съдник строг,
а не на "утрето" с мигът си мътен.
Като река под пролетно разцъфнал глог,
водите утрешни ще минат с тътен,
а после ще ни галят с нежност
а после ще пресъхват в страст…
на дъното им сухо, свойта тленност
ще изживеят жабите, останали без глас.

До извора стигни..
но не разтваряй длани!
Извора си ти!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??