8.01.2009 г., 19:22 ч.

Безвдъхновително 

  Поезия » Хумористична
684 0 3

Какво е никога? Не е ли просто утре,

което някои ден ще дойде на земята.

Не е ли просто ехото навън и вътре

или дъга, посята сред цветятя?

 

Какво е никога? Не е ли гръм в полето,

избиращ сам къде да се стовари.

Не е ли никога то нещо, общо взето

и върнато на части със фанфари?

 

Какво е никога? Не е ли бавна песен,

която ти напомня, че те има?

Чадър във танц на вятъра поднесен

и чайник, търсещ вместо тебе синонима?

 

Какво е никога? Не е ли то след малко,

което малко трае цяла вечност.

Не е ли границата между истинско и жалко

или душата в лицемерната сърдечност?

 

Какво е никога? Не е ли то усмивка,

закътана във купищата снимки.

Не е ли пясъкът, омекващ под вълните

или е щастието в 20-те стотинки?

 

Какво е никога? Не е ли шест куплета,

формиращи една забавна мисъл:

Прозрението, търсещо поета,

че този ден за нищо не е писал...

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??