13.11.2010 г., 21:42 ч.

Безвремие 

  Поезия » Любовна
464 0 0

Чаша, пълна с евтин алкохол...
лепкав дим от свитата цигара...
дрънчене на китара в си бемол
спомен след спомен повтаря...

 

Брада набола, по бледото лице
оставя тъмни сенки в полумрака.
Лунен лъч рисува нечие сърце,
а душата гладно някой чака...

 

Очите, изморени от света,
взират се в белия лист
а там, вместо думи написани,
стои образ лъчист...

 

Сълза отронва се от бузата
и рисува красива дъга...
Сълзата май ми е музата
да рисувам красива тъга...

 

Тъга по образ загубен...
"Е, нали на листа стои..."
някой с насмешка ще каже
стои... но сърцето все още кърви...

 

Чашата вече е празна,
цигарата гасне с пламък студен...
китара, захвърлена в ъгъла...
само сълзата напомня за теб...

© Венцислав Крумов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??