18.12.2023 г., 7:58 ч.

"Biomet" за никъде 

  Поезия
126 2 2

„BIOMET” ЗА НИКЪДЕ

 

.... мъгла пълзи по урви и дерета, мъгла и по душата ми пълзи,

изгледах 7 филма в „Biomet”-а – ужасни „Made in USA”-бози,

съседът по седалка си изхрупа солетите – и вафлите с кокос,

и си заспа – мечоче във хралупа, подир Витиня с гърбавия мост,

шофьорчето изпи две кока-коли – и автобусът почна да тресе,

 

и зъзнеха крайпътните тополи, по-голи и от курви край шосе,

реката смъкна съхнещата ива – и не успях дъха си да ѝ дам,

и аз тъй не разбрах къде отивам, дори не знам какво ме чака там,

и, стиснали билетчето във шепи, ще стигнем, ако имаме късмет –

6 милиона пътници нелепи! – летим в един разкапан „Biomet”.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??